Јеремић у Богатићу: Да живимо нормално и пристојно, а не у атмосфери страха

5. март 2017. | Богатић

Вук Јеремић је данас посетио Мачвански округ и разговарао са грађанима Крупња, Лознице, Прњавора и Богатића. У обраћању грађанима Крупња испред Дома културе, јер је власт у овом граду онемогућила одржавање трибине у сали ове установе, Јеремић је нагласио да се кандидовао за председника како бисмо почели нормално и пристојно да живимо".

„Они владају страхом и њима одговара да људи буду мало плаћени, и на минимуму егзистенције. Људима који су на минимуму егзистенције не пада на памет да се баве политиком, јер гледају како да споје крај са крајем, да не изгубе и оно мало што имају. Када се распишу избори на њих излази њихова страначка војска, а људи који су убијени у појам и обесхрабрени остају код куће. Немојте то да им дозволите, изађите на изборе", поручио је Јеремић.

Јеремић је нагласио да су локалне силеџије из Српске напредне странке сатима обилазиле Крупањ и малтретирале и обесхрабривале људе да се не појаве на трибини.

„У таквој ситуацији ми данас живимо у Србији, то није само у Крупњу, у сваком граду у Србији се таква ствар дешава, али остало је још само месец дана. После ових избора у Србији неће бити страха и почећемо нормално да живимо. У атмосфери страха нема нормалног привређивања, нема инвеститора, нема ничега што омогућава нормалан и пристојан живот. Ја сам се због тога кандидовао. Данас смо овде испред Дома културе, нисмо успели да уђемо у салу, али идемо даље и то нас неће обесхрабрити", закључио је Јеремић.

На трибини у Богатићу, Јеремић је истакао да се противи не само приватизацији ПКБ-а, већ се противи и продаји свих националних интереса.

„Властима поручујем да не губе време у тајним преговорима о приватизацији ЕПС, које води кум премијера Никола Петровић. Нека не губи време јер након доношења тај закон треба да потпише председник, а ја га нећу потписати", поручио је Јеремић. Јеремић је нагласио да се у априлу завршава са распродајом, али и дељењем националних ресурса странцима како би се добило зелено светло да врши тиранију над сопственим народом.

У обраћању мештанима Прњавора, Јеремић је рекао да ће једна од првих ствари које ће урадити када постане председник бити формирање државног савета за здравство, чији ће задатак бити да до краја 2017. донесе хитан пакет мера за побољшање здравствене заштите грађана Србије. „Сви људи у овој земљи, независно од радног статуса, морају имати оверене здравствене књижице и једнак приступ систему здравствене заштите. Сва прича о високој политици пада у воду уколико не можете да се лечите као људи. Здравље је предуслов свих питања", истакао је Јеремић.

Истичући да је највећи део његовог програма посвећен економији и пољопривреди, Јеремић је Мачванима рекао да његов председнички програм "Србија може боље" предвиђа уређивање система субвенција за пољопривреднике, доношење закона о пољопривредним задругама како би држава подстакла задругарство и заштиту домаће производње од нелојалне конкуренције.

„Као председник нећу да се бавим дељењем ордења већ тиме да у овој земљи почне пристојно да се живи. Ово није сиромашна земља, већ богата земља која се пљачка", поручио је Јеремић.

Јеремић је током дана посетио и Лозницу где су грађани потписивали његову кандидатуру за председника Србије. Јеремић је у овом граду разговарао и са локалним привредницима.