Јеремић у Београду: Режим суров према пензионерима

6. март 2017. | Београд

Приликом данашње посете Удружењу пензионера Стари град Вук Јеремић је изјавио да је режим показао посебну суровост према пензионерима смањујући им пензије и упитао премијера Александра Вучића како га није срамота што је људима који су деценијама радили одузео стечено.

„Овај режим је показао посебну суровост према нашим најстаријим суграђанима, одузео им је оно што су деценијама зарађивали. Један од мојих првих потписа као председника Србије биће потпис на иницијативу за стављање ван снаге неуставног и неморалног закона о смањењу пензија“, рекао је Јеремић у разговору са пензионерима.

„Једна од првих ствари коју ћу питати Александра Вучића у ТВ дуелу, за који се надам да ће на њега пристати, је како га није срамота што је људима који су деценијама радили и стварали одузео оно што је њихово“, закључио је Јеремић.

Јеремић се упознао са активностима Удружења пензионера Стари град, проблемима са којима се они суочавају и сарадњи младих и пензионера у овој београдској општини.

Током дана, Јеремић је обишао и канцеларију у центру Београда, где се окупио велики број грађана који су дошли да дају потпис за његову председничку кандидатуру. Поздраваљајући се са окупљеним Београђанима, Јеремић је нагласио да је од пресудне важности да у што већем броју изађу на предстојеће изборе, јер ће то бити референдум против Александра Вучића и актуелне власти.

Видео материјал можете преузети са портала (FTP сервера) агенције Инфобиро.