Јеремић у Суботици: На Копаонику бајке о савршеном животу

8. март 2017. | Суботица

Приликом посете Севернобачком округу, Вук Јеремић изјавио је да смо данас на Копаоник бизнис форуму поново слушали бајке о савршеном животу у Србији и златном добу у коме живимо.

 

„Данас се у Србији тешко живи, јер је чињеница да је просечна плата у овој земљи данас мања него што је била пре пет година, а трошкови живота су већи. Пре пет година задужење Србије било је 15 милијарди евра и тада смо наводно били на ивици банкрота, а данас је 27 милијарди евра. Та питања данас нисмо чули на Копаонику“, рекао је Јеремић новинарима уочи трибине у Суботици.

„Данас смо чули само овације од полтрона и тајкуна. На Копаонику није постављено ниједно тешко питање, а најтеже питање за премијера или било ког представника власти је зашто се данас у Србији тешко живи и да ли је могуће учинити нешто да се у Србији живи боље“, истакао је Јеремић.

 

Вратиће нас у камено доба

Јеремић је упозорио да је неопходно зауставити криминализацију привреде и друштва, како се то не би наставило у наредних пет година. „За пет година они ће бити у таквом криминалу да неће бити опција да изгубе власт, јер би губитак власти значио нешто много више“.

„Верујем да у априлу морамо ставити тачку на оно што нам се дешава, јер не учинимо ли то биће пред нама јако тежак период. Не златно доба, вратиће нас у камено доба“, указао је Јеремић. Он је нагласио да нам се сада отвара простор за промену власти, што је потребно искористити. „Ја вас молим, гласајте како се осећате и свакога кога знате замолите да гласа онако како се осећа. Волео бих за мене, али није нужно. Свако ко остане код куће гласао је за Вучића“, нагласио је Јеремић.

 

Вучић ће изгубити

Одговарајући на питање има ли шансе да Србијом завлада демократија, Јеремић је рекао да су и Војислав Коштуница и Борис Тадић након губитка избора честитали победницима и отишли са власти. „То је један од важних симбола да смо имали демократију. Хајде да видимо шта ће да ураде када се преброје и када се покаже да Александар Вучић нема 50 одсто“.

„Када Вучић не буде имао 50 одсто у првом кругу настаће паника и имаће у другом мање него у првом и изгубиће.  Рекао је да се неће кандидовати за председника. Слагао је. Рекао је да неће бити премијер ако изгуби председничке изборе. Не очекујем да ће то да уради. Неће поднети оставку, али нема те власти која је преживела пораз на председничким изборима“, истакао је Јеремић.

 

Радна места без партијске књижице

Јеремић је указао да је кључно створити предуслове да се у Србији живи од сопственог рада. „Главно питање је како створити радна места до којих је могуће доћи без партијске везе и како омогућити да будете адекватно плаћени. То је централни и најважнији део мог председничког програма“, рекао је Јеремић.

Јеремић је пре трибине разговарао са Суботичанима код градске библиотеке и сусрео се са чланицама Форума жена националних заједница у Суботици којима је поводом 8. марта, Међународног дана жена, поклонио цвеће.