Синдикат Слога подржао Јеремића

14. март 2017. | Младеновац

Удружени синдикати Србије „Слога“ подржали су кандидатуру Вука Јеремића за председника Србије. То је на трибини у Младеновцу саопштио председник овог синдиката Жељко Веселиновић.

„Главни одбор Удружених синдиката „Слога” донео је одлуку да подржи јединог кандидата за председника Србије који помиње проблеме радничке класе - Закон о раду из 2014. који треба да буде поништен, јер је све раднике у Србији довео у робовласнички положај. Подржали смо човека који хоће да поништи тај закон као председник Србије”, истакао је Веселиновић.

Председнички кандидат Вук Јеремић је нагласио да су измене закона о раду омогућиле израбљивање радника у Србији. Јеремић је рекао да ова власт привлачи инвеститоре из света говорећи им да неће морати много да плаћају раднике или да им дају бенефиције.

„То је неприхватљива ситуација. Стаћемо им на пут 2. априла,ако на изборе изађемо у што већем броју. Ако изађете на изборе, он је готов. Он је постао држава, он је персонализовао државу. Од њега све зависи. Од њега зависи да ли ћете имати минималац или ће вам и то одузети. Од њега зависи да ли ће вам пензија бити исплаћена или умањена. Ниједан систем који зависи од једног човека не може бити добар”, рекао је Јеремић на трибини у организацији Радничке акције, којој су присуствовали и челници Удруженог синдиката Србије „Слога”.