Јеремић у Пријепољу: Погубна спољна политика Вучићеве владе

15. март 2017. | Пријепоље

"Спољна политика Србије се данас своди на срамну трговину у којој наши властодршци од Запада добијају подршку за спровођење репресије над сопственим народом, а заузврат дају националне, државне и економске ресурсе, пре свега на Косову и Метохији", изјавио је данас у Пријепољу председнички кандидат Вук Јеремић.

„Јуче је наш премијер имао састанак са канцеларком Меркел, то је судећи по њиховим осмесима и загрљајима био јако добар састанак, али на том састанку наш премијер није отворио питање отимачине српске имовине на Косову од стране илегалних приштинских институција. О томе је могао да разговара, а изабрао је да не разговара“, истакао је Јеремић.

Јеремић је премијера Србије Александра Вучића упитао зашто је то тако и да ли је могуће да спољна политика Србије треба да се своди на само пуко предавање националних интереса и добијање домаћих задатака.

Јеремић је нагласио да је немачка канцеларка Ангела Меркел похвалила Вучича и за 1,16 одсто економског раста.

„Годишњи раст БДП-а од 1,16 одсто који је поменула канцеларка Меркел није иста цифра коју помиње премијер Вучић, а он је није исправио. Не знам ко говори истину“, рекао је Јеремић.

Јеремић је закључио да се спољна политика Србије води на најблаже речено нестручан, а врло вероватно погубан начин.