Јеремић у Ужицу: Исећи везу државе, нарко-дилера и хулигана

15. март 2017. | Ужице

„Данас у Србији имамо паклени микс хулигана, нарко-дилера и државе, и та веза мора да се сече. Ако се не буде пресекло, то ће бити рак који ће нас све појести”, упозорио је вечерас у Ужицу председнички кандидат Вук Јеремић.

Јеремић је оценио да је наркотика више него икада у Србији. Он је указао и на то да никада нарко-дилери нису били у чвршћем загрљају са државом него данас. „Ја се не плашим да ствари назовем правим именом, али некада их треба назвати именом и презименом. Данас је у Србији презиме проблема Вучић, али име проблема је Андреј. А са Александром одлази и Андреј, то вам гарантујем”, истакао је Јеремић на трибини пред неколико стотина грађана у ужичком позоришту.

Говорећи о сусрету српског премијера Александра Вучића и немачке канцеларке Ангеле Меркел у Берлину, Јеремић је рекао да је „судећи по њиховим осмесима и загрљајима, то био изузетно успешан разговор, а онда смо јутрос сазнали да је власт у Приштини одлучила да присвоји сву имовину државе Србије у покрајини. Баш као што су отели Трепчу, данас су тим актом отели милијарду, ако не десетине милијарди евра српске имовине”.

„Наша држава није мрднула прстом да спречи отимање наше имовине, али је тражила нешто у Берлину; тражила је нешто да би добила тапшање по рамену; тражила је дозволу да и даље над грађанима Србије врши тиранију. То је спољна политика Србије”, упозорио је Јеремић.

„Не мора се клечати да би се добила међународна подршка. Потребно је имати знање и програм. Разлика између знања и незнања за народе попут нас представља разлика између процвата и суноврата”, истакао је Јеремић.

Јеремић је истакао да сви делови Србије морају бити спојени аутопутевима, како бисмо успоставили бољу унутрашњу трговину, градили, стварали и подигли ову земљу из пепела у којем се налази.

„Аутопут према Црној Гори, а не аутопут према Албанији,  треба поставити као приоритет. Аутопут према Албанији, који форсира Вучић, једино служи за спајање Велике Албаније. То је пут ка луци Драч и Вучић се хвали да ће то постати стратешка српска лука”, рекао је Јеремић и указао да је Драч стратешка лука НАТО-а.

„Спајање са стратешком луком НАТО-а је можда у интересу Албаније и НАТО-а, али сасвим сигурно не може бити приоритет и не може бити у интересу Србије. Због тога кажем - не аутопуту према Албанији”, поручио је Јеремић.