Јеремић у Рашком округу: Обезбедити поштене услове за изборе

16. март 2017. | Рашки округ

Током посете Рашком округу, председнички кандидат Вук Јеремић затражио је да власт обезбеди да на изборним местима на Косову и Метохији важе иста правила, као и у другим деловима Србије. Он је, такође, тражио да се представницима опозиције омогући да имају чланове бирачких одбора и присуствују бројању гласова.

„На овим изборима морају се обезбедити поштени и равноправни услови за све учеснике, који данас не постоје. Данас ће наши представници у Републичкој изборној комисији тражити да се на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија избори одрже баш као у било ком другом делу Србије, да важе иста правила, а то практично значи да опозициони кандидати добију право да имају своје чланове бирачких одбора, као и да присуствују бројању гласова“, рекао је Јеремић у Рашкој.

„Тражимо једнаке услове за све и тражимо да се ова власт, када је реч о изборима и изборном процесу, на једнак начин опходи према целој територији Србије. Уколико верује да је Аутономна покрајина Косово и Метохија саставни део Републике Србије онда тамо морају важити иста правила као овде у Рашкој и у било ком другом делу Србије. На томе ћемо инсистирати“, нагласио је Јеремић.

Посету Рашком округу Вук Јеремић је заједно са супругом започео шетњом у центру Краљева где је разговарао са грађанима.

Јеремић је у централном парку у месту Ушће одао пошту палим борцима из овог места и потом разговарао са грађанима испред локалног Дома културе. Посету Рашком округу Јеремић завршава трибином у Краљеву.