Јеремић у Краљеву: Србијом доминирају агресија и бахаћење

16. март 2017. | Краљево

Председнички кандидат Вук Јеремић нагласио је вечерас у Краљеву да је неопходно променити вредносни систем који је ова власт успоставила. Он је поручио да ће један од његових приоритета када постане председник бити борба против партијске државе и партијског запошљавања.

„Ми, данас, живимо у друштву у коме доминирају агресија, бахаћење и кабадахије које нису завршиле основну школу. Тако више не може“, нагласио је Јеремић.

„Ми, данас, имамо приватну државу породице Вучић – Александра и Андреја Вучића“, рекао је Јеремић на трибини пред неколико стотина људи у Краљеву, у неколико наврата прекидан скандирањима: „Вуче, Вуче“.

Јеремић је упозорио да држава никада није била у чвршћем загрљају са криминалом него данас. „Немамо правну државу. Овом државом владају криминалне банде. Томе морамо да станемо на пут и то одмах“, истакао је Јеремић.

Јеремић је поручио да грађани Србије 2. априла имају шансу да ову власт преко ноћи пошаљу тамо где и припада - у прошлости. „Дали смо им шансу не једном, него два пута. Немојте трећи пут да им дамо шансу. Српски радник и српски сељак су их довели на власт и не зна се кога су више слагали. Зато морају да буду кажњени“, рекао је Јеремић.

Јеремић је нагласио да је ова власт помислила да може да га уплаши преко телевизије, таблоида, шпијуна, тајкуна, браће, кумова и бандита. „Нису ме уплашили“, поручио је Јеремић. „Годинама прете, годинама тлаче, годинама застрашују, али сваких пет година на наплату дођу неиспуњена обећања“.

Говорећи о периоду када је представљао Србију у свету, Јеремић је истакао да су тада косовски сепаратисти били изван међународних организација. „Доказали смо да је могуће бити и други и први у свету без да вас саветује Тони Блер, да се грлите са Едијем Рамом и клечите пред Ангелом Меркел“, указао је Јеремић.

Јеремић је рекао да у Међународном олимпијском комитету нема прегласавања. „Косово је постало члан МОК-а само зато што је добило сагласност Србије и то је ствар које ће се стидети сви који су имали улогу у томе. Када сам ја био министар, Косово није било члан ниједне међународне организације“, нагласио је Јеремић.

Јеремић је рекао да Вучић планира ауто-пут према Тирани и да Драч буде стратешка српска лука. „Да ли нам треба ауто-пут према Албанији? Не. Али нам зато треба Моравски коридор. Моравски коридор уместо Раминог ауто-пута“, поручио је Јеремић.

Јеремић је нагласио да људи на Косову неће имати једноставан задатак да одбране гласачке кутије, напомињући да је идеја Републичке изборне комисије да опозициони кандидати немају своје представнике у бирачким одборима и не буду присутни током бројања гласова на Косову. „То значи да намеравају да украду гласове. Неће моћи. Доста су крали и зато ће отићи у историју“, поручио је Јеремић.

„Никада вас нећу слагати, никада вас нећу заборавити, ниједно своје обећање нећу заборавити. Дајте ми ваш глас, никада вас нећу преварити“, поручио је Јеремић Краљевчанима.