Јеремић: Србија не може да чека

21. фебруар 2017. | Топола

"Нико није дао већа обећања од оних који су данас на власти и нико их мање није испунио, и зато хајде да их казнимо у априлу", поручио је вечерас у Тополи председник ЦИРСД Вук Јеремић.

"Многи су ми говорили да треба још да сачекам и ја сам себи то могао да приуштим, али Србија не може више да чека", изјавио је Јеремић на трибини у Тополи пред више од 300 окупљених грађана.

Јеремић: Србија не може да чека

Јеремић је рекао да је значајан део његовог програма посвећен пољопривреди и нагласио да српски пољопривредни производи морају бити заштићени од нелојалне конкуренције која долази углавном из ЕУ.

Наглашавајући да је пореклом из Јежевице код Чачка, Јеремић је рекао да је од пријатеља из овог села чуо да су овог Божића увозили прасиће из Хрватске. "Увозимо прасиће из Хрватске, бели лук из Кине, ако их пустимо да остану на власти за неколико година увозићемо и шљиву", истакао је Јеремић.

Јеремић је нагласио да, када он постане председник, закони се неће доносити ни за Немце, ни за Арапе, нити за било које друге странце, већ ће се доносити за интересе овог народа и његовог напретка.

Хоћу да будем председник народа

Истичући да му је част да буде у престоници устаничке Србије, Јеремић је рекао да се у Тополи на јасан начин види одакле смо потекли и какви су наши потенцијали, али се нажалост исто тако види колико лоше може да нам буде уколико се доносе погрешне одлуке. "Топола има све предуслове да буде једна од најбогатијих крајева у Србији, а данас то није случај", истакао је Јеремић.

"Србија је данас у слободном паду по свим критеријума - моралном, правном, економском, културном и ми тај пад сада морамо да зауставимо. Ако га не зауставимо - потрајаће јако дуго", рекао је Јеремић.

Јеремић: Србија не може да чека

"Уколико томе не станемо на пут они ће остати на власти још десет година, али мало су се прерачунали. Све би било у реду да се није појавио кандидат кога подржава народ", рекао је Јеремић који је нагласио да не жели да прича о другим кандидатима и странкама током кампање, већ о свом програму и проблемима са којима се грађани суочавају. "Ја заиста хоћу да будем председник народа".

Запослимо људе

Упитан да ли има план за реформу пензионог фонда, Јеремић је рекао да је ово свакако и питања младих, јер је начин на који се власт понаша према пензионерима не само сигнал њима да нико не рачуна на њих, већ и младима да им не падне напамет да остаре у Србији, јер ако остану црно им се пише.

"Морамо да почнемо од укидања апсолутно политички и морално неприхватљивог закона о смањењу пензија. Покретање процеса стављања ван снаге Закона о смањењу пензија ће бити мој први корак", рекао је Јеремић.

"Пензиони систем може бити одржив ако запослимо људе. Неки кажу да није посао председника да запошљава и води економску политику. Не слажем се, мислим да је посао председника да утиче на све политичке процесе који су од виталног интереса за народ и државу. Запошљавање Србије ће бити мој приоритет", истакао је Јеремић.

Јеремић је са супругом Наташом пре трибине у Тополи посетио храм Светог Ђорђа и Маузолеј династије Карађорђевић на Опленцу, као и Кућу краља Петра. Јеремић је у Тополи отворио и канцеларију за комуникацију са грађанима.