Јеремић: Вучић никоме не сме да изађе на црту

23. фебруар 2017. | Прибој

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић поручио је вечерас у Прибоју да Александар Вучић неће поднети оставку на место премијера због председничке кампање и да никоме до сада није смео да изађе на црту, те да неће ни њему у ТВ дуелу.

Јеремић: Вучић никоме не сме да изађе на црту

"Не очекујем да ће изаћи на телевизијски дуел. Он може да иде на телевизијске дуеле само када је нешто намештено, када се унапред добију питања и када је преко пута њега незаштићени новинар на кога се дере. То је део мучне сцене која траје већ пет година у Србији. Вучић никада никоме није изашао на црту на телевизији; неће ни мени", рекао је Јеремић.

Јеремић је нагласио да је општина Прибој симбол неиспуњених обећања актуелне власти и да ће он на председничким изборима победити уколико грађани буду гласали срцем и стомаком.

"Или ће неко да упали светло и каже: Људи, ми у Србији најлошије живимо. Сви то знамо, али сви се плаше да то признају или гласно кажу. Ако ми постигнемо да на дан избора људи изађу и гласају срцем и из стомака, ми ћемо овде победити са 80 одсто. Изгубимо ли у Прибоју, изгубићемо изборе", рекао је Јеремић.

Јеремић је указао да у Србији нигде није теже него у Прибоју, општини са највећом незапосленошћу у Србији, која према званичној статистици износи 75 одсто.

"Питање је времена када ће место које има толику стопу незапослености престати да постоји. Мислим да је ово место симбол неиспуњених обећања. Ово место је жртвовано и њега се стиде сви они који су дали обећања. Због тога морамо нешто да променимо", нагласио је Јеремић.

Јеремић је истакао да без решења питања ФАП-а нема одрживог решења за Прибој. "Ја нећу да вам обећам отварање фабрике, али могу да се закунем да ниједан други економски проблем у Србији неће бити већи приоритет него да нађем стратешког партнера за ФАП, отворим тржиште и натерам владу да реши питање ове фабрике", рекао је Јеремић.

Јеремић је нагласио да је он на овим изборима кандидат свих грађана, а не странака. "Бићу и председник свих грађана", поручио је Јеремић.

"Питате ме ко је мој тим. Ви сте мој тим", рекао је Јеремић, одговарајући на питање грађана.
Јеремић се пре Прибоја обратио и грађанима Нове Вароши, уз поруку да као председник Републике неће потписивати законе који се пишу за одређеног страног инвеститора.

Јеремић: Вучић никоме не сме да изађе на црту

"Нећу потписати такве законе, макар то значило мој опозив у Скупштини Србије", истакао је Јеремић и нагласио да се противи приватизацији Електропривреде Србије (ЕПС).

Јеремић је упозорио да се у одређеним компанијама у Србији, поготово страним, радници третирају испод сваког критеријума достојанства. Због тога он обећава промену Закона о раду из 2014. којим су ограничена готово сва права радника. "Залагаћу се и за укидање Закона којим су смањење пензије, јер је тај закон морално и политички неприхватљив и неуставан", истакао је Јеремић.