Јеремић одао пошту жртвама НАТО бомбардовања

24 март 2017. | Београд

Председнички кандидат Вук Јеремић положио је данас венац на месту страдања војника Гардијске бригаде и пацијената КБЦ „Др. Драгиша Мишовић” поводом обележавања осамнаестогодишњице од почетка НАТО бомбардовања.

„Ово је дан који никада не смемо заборавити, баш као ни април 1941. или август 1914. године, као што никада не смемо поклекнути ни под притисцима да постанемо члан НАТО-а ни под каквим околностима“, истакао је Јеремић.

Јеремић је рекао да у наредним годинама можемо очекивати бројне изазове и претње, и за њих морамо бити спремни и према њима се зналачки постављати

„Не мора се ни клечати, ни гинути да би се обезбедио просперитет. Ако будемо били мудри и ако будемо знали како да идемо у корак са светом, задржаћемо своје достојанство и бити у стању да напредујемо од сопственог рада, а не било чије милостиње“, поручио је Јеремић.

У ракетном нападу снага НАТО 20. маја 1999. године страдали су војници Гардијске бригаде Александар Бајин, Горан Вережан, Предраг Игњатовић, Бранимир Крњајић, Славиша Миљковић, Војин Пејчиновић и Драган Танкосић, и пацијенти КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ Бранка Бошковић, Зора Бркић и Радосав Новаковић.

 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ПОРТАЛА (ФТП СЕРВЕРА) АГЕНЦИЈА: БЕТА, ФОНЕТ, ИНФОБИРО