Јеремић: Агресију и нападе пројектује државни врх

29. март 2017. | Београд

Председнички кандидат Вук Јеремић поручио је данас поводом напада на активисту „Другог круга“ Марка Миљковића, који је синоћ претучен у Београду, да су овом режиму дани одбројани.

„Данас је у Србији дозвољено тући оне који се са вама не слажу, послати им батинаше који га очигледно нису ни познавали, већ су добили адресу где да дођу и да га пребију. То је порука свим младим људима. Они ће одлучити како ће поступити, али знам како ћу ја: не одустајем ни после оваквих бесрамних напада“, поручио је Јеремић у изјави медијима испред редакције Информера.

Јеремић је оценио да је узрок овог напада излив зла, проузрокован вредностима које су се запатиле у овом друштву.

„Иако смо недељама добијали најразличитије претње и уцене, ипак сам се надао да неће доћи до физичког обрачуна. Међутим, то је изгледа данас, у оваквој Србији, у Србији у којој су успостављене овакве вредности, немогуће“, истакао је Јеремић.

Јеремић је нагласио да, када се насиље и агресија пројектују са врха државе и када режим користи све ресурсе да кроз медије пропагира овакве вредности, не треба да чуди што је неко претучен испред свог дома, само зато што другачије мисли.

„Ако овој несрећи не станемо на пут, можемо се надати нечем много горем у будућности. Моја порука, пре свега, Александру Вучићу и свима осталима који су део овога што нам се у Србији дешава, јесте да нас неће уплашити и да су му одбројани не само дани, већ и сати на власти“, истакао је Јеремић и захвалио Марку Миљковићу на храбрости и одлучности.

Упитан да ли су протести испред Информера разлог за овај напад, Јеремић је истакао да не види ниједан други разлог за то, осим његовог свакодневног учешћа на протестима „Другог круга“ испред Информера.

Активиста „Другог круга" Марко Миљковић, који је испред Информера дошао са видним повредама лица и подливима, рекао је да су га два непозната мушкарца сачекала синоћ испред зграде и претукла. „Ово не значи да ћу стати, јер Србија не сме да стане због оваквих људи. Настављаћу да долазим овде и протестујем против ових новина и бљувотина које свакодневно излазе“, истакао је Миљковић.

Он је рекао да су га напала двојица мушкараца, један ћелави, крупније грађе, од четрдесетак година, и други високи младић, који су га претходно чекали сатима испред стана. Објаснио је да су га пре напада само накратко питали да ли се зове Марко, и након потврдног одговора почели да га туку све док их није прекинула комшиница.

Миљковић је рекао да је био на прегледу у Ургентном центру и разговарао са инспекторима, којима ће у току дана доставити изјаве сведока овог напада.

 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ НА ПОРТАЛИМА (ФТП СЕРВЕРИМА) АГЕНЦИЈА: ФОНЕТ, БЕТА, ИНФОБИРО.