Јеремић у Кулпину: Изађите и гласајте против Вучића

25. фебруар 2017. | Кулпин

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић изјавио је вечерас да сваки дан који пролази у надмудривању и калкулацијама опозиције помаже Александру Вучићу и позвао све који су за промене да изађу на предстојеће председничке изборе и гласају против Вучића.

Јеремић у Кулпину: Изађите и гласајте против Вучића

"Ако Александар Вучић изгуби изборе он је готов, а може да изгуби само ако људи изађу да гласају. Онај коме је добро нека гласа за њега, онај коме није - нека гласа за неког другог. Волео бих за мене, али није нужно. Ако не изађете на гласање ваш глас иде Вучићу. Гласајте за било кога осим за Александра Вучића", истакао је Јеремић у разговору са мештанима Кулпина и Новог Сада.

Коментаришући став Социјалдемократске странке Бориса Тадића која је најавила подршку или њему или Саши Јанковићу, Јеремић је истакао да верује да Тадић има добру намеру, као и што верује да има много људи који желе промене.

"Заиста не знам шта је нити његова, нити одлука његове странке, али мислим да сви оне који желе промене треба што пре да изађу са јасним ставом по том питању. Сваки дан који буде пролазио у страначким надмудривањима, калкулацијама и расправама између страначких првака помажу Вучићу да замагли ситуацију и скрене пажњу са праве теме. Вучић хоће да створи ситуацију да су сви исти, а то не треба дозволити", нагласио је Јеремић.

Јеремић је истакао да би његова победа над режимом на овим изборима променила начин на који се у овој земљи живи, јер је доминантно осећање у Србији страх и апатија. "Људи су уплашени и немају наду", указао је Јеремић.

Не продавати земљу странцима

Јеремић је у Кулпину, разговарајући са пољопривредницима из овог краја, истакао да се у његовом програму "Србија може боље" обавезао да ће се као председник заложити за забрану продаје пољопривредног земљишта странцима. "То апсолутно мора да постане законска норма".

"Заложићу се не само за забрану већ и давање у закуп земље без лицитације, тендера и адекватних процедура. Нећу потписати ниједан закон који је направљен за страног инвеститора, макар то значило мој опозив", истакао је Јеремић.

Јеремић је рекао да субвенције за пољопривреднике морају да се врате на пређашњи ниво и да буду на нивоу као у другим земљама региона, осим ако актуелна власт нема идеју да уништи сељака и да целокупну пољопривредно земљиште преда домаћим и страним компанијама.

Јеремић у Кулпину: Изађите и гласајте против Вучића