Јеремић у Александровцу: Подршка добродошла, али не прихватам уцене

27.фебруар 2017. | Александровац

"Све партије и политички актери који желе промене добродошли су да ме подрже, али не прихватам било чије услове, уцене или притиске, јер никоме у животу ништа нисам дуговао, па нећу ни сада", истакао је председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић који је уверен да ће на председничким изборима победити кандидата власти.

Јеремић у Александровцу: Подршка добродошла, али не прихватам уцене

"Данас се запослени у јавним предузећима уцењују да морају да донесу по 20 гласова, иначе ће изгубити посао. Такву врсту бруталности, бахатости и безобразлука народ ће казнити у априлу. Могу да напишу 20 имена, али од тих 20 имена 16 неће гласати за њих", поручио је Јеремић на трибини у Александровцу, пред више стотина људи.

Јеремић је рекао да је пре неколико дана одлазећи председник Републике говорио о потреби да заштити живот своје породице и пријатеља. "Ако председник Републике има потребу да штити своју породицу и пријатеље и осећа да му је породица угрожена, то значи да живимо у криминалној држави. Ту криминалну државу морамо да почистимо и то ћемо урадити у априлу", рекао је Јеремић.

"Немојте да се плашите, они су тигар од папира. Нисте се ваљда уплашили од неког Бате Гашића. Верујете ми на реч, ту сам данас и вратићу се. Није Бата Гашић штих кога се треба плашити", нагласио је Јеремић.

Више је часних људи у Србији

Јеремић је рекао да ће на сваком бирачком месту гласачку кутију чувати по два човека које нико не може да уплаши или купи. "Има много таквих људи у Србији. Више је нас, него њих. Више је часних људи него што они мисле."

"Данас у страху живе људи који нису кукавице. Створена је атмосфера да људи гледају преко рамена, шапућу, избегавају разговор телефоном, плаше се да ће им ћерка изгубити посао у општини или пошти. Таква психоза није владала чак ни за време окупације. Мора да нестане страха и психозе", истакао је Јеремић.
 
"Ја овде не желим да држим говоре, желим да са вама разговарам како да Србију померимо из места. Да ли можемо, да ли имамо снаге да променимо ствари набоље? Не бисте ви били овде да не верујете да је могуће променити ствари, нити би се ја кандидовао да не верујем да могу да победим", рекао је Јеремић.

Ово је више камено него златно доба Србије

Јеремић је нагласио да је неопходно променити економску политику како би људи живели од свог рада. "Слушао сам данас премијера који говори о златном добу. По мени, ово у чему живимо је много ближе каменом, него златном добу и то морамо да променимо", рекао је Јеремић.

Говорећи о мерама за пољопривреду, Јеремић је истакао да је његовим програмом предвиђено да субвенције пољопривредницима буду најмање на нивоу који је био пре пет година, да нема продаје пољопривредног земљишта странцима, као ни давање пољопривредне земље у закуп без лицитације или тендера. "Неће моћи својим пријатељима Арапима да дају земљу без тендера, ни Арапима, нити било ком другом странцу", поручио је Јеремић.

Јеремић је нагласио да није кандидат странака, иако су га многе подржале због чега им је захвалан, али је једино важно да потребу за променом партократског система увиде грађани.

Пре трибине, Јеремић је отворио канцеларију за комуникацију са грађанима у Александровцу. Јеремић се обратио и мештанима Ћићевца на централном тргу где је истакао да Србија сваке године изгуби 100.000 становника, јер 65.000 младих и образованих напушта земљу, а умре за 35.000 више људи него што се роди. "За пет година ако Вучић буде председник биће нас пола милиона мање. То морамо променити", истакао је Јеремић. За пет година неће остати камен на камену ако не будемо нешто урадили, а верујем да можемо", рекао је Јеремић

Јеремић у Александровцу: Подршка добродошла, али не прихватам уцене