Вучић да поднесе оставку на место премијера

2. март 2017. | Београд

На ванредној конференцији за новинаре у Народној скупштини, Вук Јеремић позвао је премијера Александра Вучића да поднесе оставку на ту функцију уколико жели да се кандидује за председника Републике, да одблокира рад парламента и омогући фер услове за одржавање председничких избора.

Вучић да поднесе оставку на место премијера

"За разлику од лажних државних удара о којима смо у медијима слушали током последњих година, ове недеље се у Србији десио прави државни удар. Суспендован је рад Народне скупштине, а самим тим и изборна воља грађана Србије. Уколико то данас будемо оћутали и допустили, сутра можемо очекивати све од ове власти у покушају да учврсти стеге над народом и државом", рекао је Јеремић после састанка са представницима опозиције у парламенту.

"Захтевамо од Александра Вучића да откочи и одблокира рад Народне скупштине, да поднесе оставку на место премијера уколико жели да се кандидује за председника и да омогући слободно одржавање председничких избора под фер околностима", истакао је Јеремић.

"Ја сам данас имао прилику да разговарам са људима различитих опредељења и уверење, али постоји јасан заједнички именитељ, а то је поштовање демократског поретка и владавине права. То је црвена линија преко које се не прелази. Са друге стране црвене линије налазе се они који су одлучили да суспендују рад Народне скупштине", нагласио је Јеремић.

"Уколико Александар Вучић позитивно не одговори на наше захтеве, предузећемо заједничке кораке у одбрани уставног поретка", закључио је Јеремић.