Јеремић у Чачку: На Ускрс народ побеђује страх, силу, похлепу и лажи

4. март 2017. | Чачак

На ускршњу зору, родиће се победа, победа над страхом, силом, похлепом и лажи, победа народа, поручио је данас у Чачку Вук Јеремић и најавио победу на председничким изборима.

Јеремић је пред више хиљада грађана на конвенцији у хали "Младост" истакао да нас свега неколико недеља дели од дана када на наплату долазе сва лажна обећања ове власти.

"Направили су их безброј. Милијарде инвестиција из Емирата. Мерцедес у Србији. Финци у Прибоју. Закон о пореклу имовине. Стоп страначком запошљавању. Хоћете још? Решавање спорних приватизација. Нема поскупљења струје, ни смањења пензија. Имаћемо препород пољопривреде. Живећемо боље за две године. Па још за две године. Па докле више? Још само месец дана", поручио је Јеремић.

"За тих месец дана покушаће све да нас обесхрабре, оклеветају, поколебају, разједине. Да нас поново преведу жедне преко воде. Мисле да им се све може. Да су нас сломили", рекао је Јеремић и нагласио да власт није читала Десанку Максимовић која каже: "Србија је велика тајна, не зна дан шта ноћ кува, нити ноћ шта зора рађа". "А ја вама кажем, моји Шумадинци, на ускршњу зору, овог лета господњег, родиће се победа. Победа над страхом, над силом, похлепом и лажи. Победа народа! Зато храбро, до те победе! Живела Србија”, поручио је Јеремић поздрављен покличима "Вуче, Вуче" и "Победа".

Напомињући да се тамни облак надвио над Србијом, Јеремић је указао да нас је обузео страх и захватило безнађе, бринемо шта нам носи сутра, спајајући крај са крајем, док нас деца с прекором гледају и одлазе, а сећамо се бољих и срећнијих дана, кад смо били своји на своме, пуни наде и поноса.

"Зато се ја данас кандидујем. Да бисмо сви поново могли да пристојно живимо од сопственог рада, без да иког вучемо за рукав и молимо за услугу. Да бисмо могли да се ваљано школујемо и као људи лечимо, и да не морамо да стрепимо од одласка у пензију. Да бисмо стали с таворењем и вратили достојанство народу и држави. Драги моји земљаци, ја знам да ћу уз вашу и Божију помоћ победити на овим изборима", поручио је Јеремић.

Истичући да је представљао Србију у свету у тешким временима, Јеремић је рекао да му неће бити потребан Тони Блер да га води за руку и објашњава како да се понаша и шта да прича у Бриселу, Њујорку, или било где друго.

"Србију треба да цене због оног што она јесте и може, а не због уступака које ће неко у њено име давати шаком и капом. Морамо прекинути неморалну и погубну трговину, у којој се домаћи властодршци додворавају странцима предавањем националних ресурса и Косова, а заузврат добијају зелено светло да над народом спроводе репресију", рекао је Јеремић.

"Ако смо били други у свету у трци за место генералног секретара Уједињених нација, можемо бити при врху и у много чему другом. Показали смо да се не мора клечати, да би се добијала међународна подршка", нагласио је Јеремић.

Јеремић је нагласио да се кандидује за председника да бисмо сви поново могли пристојно да живимо од сопственог рада, да бисмо могли ваљано да се школујемо и као људи лечимо, и да не морамо да стрепимо од одласка у пензију и да би вратио достојанство народу и држави.

Говорећи о томе шта ће му бити први задаци када победи на предстојећим председничким изборима, Јеремић је нагласио да је први задатак запошљавање Србије, јер без пристојног посла нема живота достојног човека.

"Можемо ли ми то? Можемо! Ако смо некада производили и извозили вагоне, тракторе, машине, можемо то и данас - када се читави континенти отварају и граде, вапећи за таквом робом. Није ваљда наша судбина да носимо пелене и клечимо на радном месту. Није овај народ то заслужио", поручио је Јеремић.

Јеремић је рекао да ће као председник учинити све да из пепела подигнемо наше индустријске гиганте налажењем озбиљних стратешких партнера и отварањем нових тржишта.

"Видео сам света, упознао људе - довешћу их у Србију и Србију довести до њих. Неће више увознички лоби и моћници блиски власти да растурају оно што су генерације стварале", указао је Јеремић.

Јеремић је нагласио да Србија није земља јефтине радне снаге, већ вредних, способних и квалификованих радника.

"Њима не треба никакво дуално образовање, већ образована и одговорна власт - која ће им омогућити да покажу шта знају, без да тражи слепу оданост вођи и партијску књижицу", рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да ће у Србији коју он буде водио држава покренути масовне јавне радове на изградњи локалне инфраструктуре.

"Срамота је да у 21. веку већина места у нашој земљи има проблеме са водоснабдевањем и путном мрежом, да читава насеља немају пијаћу воду и канализацију. То није трошак, то је најбоља инвестиција. Много преча од Београда на води и аутопута према Албанији", рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Србија нема драгоценије имовине од земље која ју је вековима прехрањивала, а њена вредност ће само расти у деценијама које долазе, јер се светско становништво увећава. “Ко то не разуме и ко пушта низ воду српског сељака - не заслужује да води Србију”, рекао је Јеремић.

Јеремић је поручио да се неће бавити дељењем ордења, док село пропада, а домаћини постају социјални случајеви. "Захтеваћу подизање субвенција и откупних цена, доношење закона о пољопривредним задругама, као и заштиту наших производа од нелојалног увоза", рекао је Јеремић.

"Док ја будем председник, странци неће куповати пољопривредно земљиште, или га добијати у закуп кроз сумњиве погодбе. У супротном, доживећемо да нам Арапи буду газде, а да нас Немци уче свињогојству. Распродаја државних и националних ресурса се окончава у априлу", истакао је Јеремић.

Јеремић је власти поручио да не губи време у тајним преговорима о продаји ЕПС-а, јер он као председник тај закон неће потписати.

Наглашавајући да је здравље људи питање свих питања, Јеремић је указао да је бесмислено говорити о кулама и градовима, новим шопинг моловима и јануарском суфициту, уколико будемо живели најкраће у Европи и масовно оболевали од рака и других болести.

"Кад одведете дете са високом температуром у дом здравља и тамо вас нико сатима не прима, сва прича о високој политици, лидеру у региону и фактору стабилности пада у воду", рекао је Јеремић.

Јеремић је најавио да ће једна од првих мера када постане председник бити оснивање Државног савета за здравство, који ће већ у току ове године донети хитне мере за побољшање здравствене заштите наших људи. "Међу њима мора бити и овера здравствене књижице за све, независно од радног или било ког другог статуса", нагласио је Јеремић.

Јеремић је рекао да држава више неће организовати одлазак лекара у иностранство, већ ћемо им понудити помоћ при решавању стамбеног питања и пристојне плате, како би наши људи у домовима здравља и болницама били примани у нормалном року и лечени по европским стандардима.

"Боља здравствена заштита је нарочито важна за наше најстарије суграђане. Према њима је овај режим показао посебну суровост. Због пар похвалних речи од стране службеника ММФ-а, погазили су Устав и отели део зарађених пензија онима који су деценијама поштено радили", рекао је Јеремић.

Јеремић је нагласио да ово није само порука старима да се на њих више не рачуна, него и младима да не чекају своје позне дане у Србији.

"Многи млади су ту поруку, нажалост, добро разумели. Масовно напуштају земљу - и мало ко од њих помишља на повратак. У последњих пет година скоро четврт милиона. Такав егзодус памети и животне снаге не би могле да поднесу ни далеко развијеније и многољудније земље", рекао је Јеремић.

Он је младима поричио да ће од Србије направити земљу којом се поносе у којој могу успешно радити и мирне душе оснивати своје породице.

"Таква Србија ће извозити плодове свога рада, а не своју будућност. Цео мој председнички програм, са преко 70 конкретних мера, јесте у функцији остварења овог циља", нагласио је Јеремић.

Студент из Београда Никола Петровић истакао је да ће зависно од одлуке коју ћемо донети у априлу на изборима млади донети одлуку отићи или остати. „И видите велики део мојих колега је већ отишао. Ако се овако настави у Србији за десет година неће бити доктора, научника и инжењера и неће бити услова за живот уколико не одлучимо да променимо ствари. На нама је да изађемо и да се боримо. Верујем да ће Вук Јеремић када га будемо изабрали створити услове у којима ће рад и знање ценити, а из Србије се неће ићи“, истакао је Никола Петровић. "Млади ће гласати за Вука Јеремића".

Радник ФАП-а Љубодраг Нијевчевић истакао да је Прибој некада био раднички, а сада је град пензионера и незапослених. "Некада се у Прибоју причало о ФАП-у, а сада у колективној превари радника од стране власти. Нијевчевић је нагласио да овом земљом владају људи који су издали кума и пријатеља за шаку власти, људи који су шаку власти мењали политички ДНК и метастазирали из странке и странку и сада не знају где су, шта су и које их идеје воде. "Причају да смо јефтина и лења радна снага. Ми нисмо лењи јер примамо минималац и морамо да радимо још по 10 послова како бисмо преживели. Ми имамо марљиву, одговорну и стручну радна снага". "Овде је човек који је био други у свету, природно је да буде први у Србији. Гласајмо за Вука Јеремића, поручио је Нијевчевић.

Кристина Филиповић, економиста запослена у горњомилановачкој болници, рекла је да премијер Србије Александар Вучић упркос обећањима није посетио болницу, јер је стално на телевизији као уредник, режисер, главни и споредни глумац, а ми смо сви статисти. "Лекари и медицинско особље су деградирани ниским платама и очајним условима за рад. Народ је све болеснији и не може да се лечи".

Са једне стране имамо човека који вређа новинаре, министре, генерале, вређа све нас тако што каже да смо лењ народ, да треба да се суштински мењамо, да променимо идентитет. Обмањује нас. С друге стране имамо нашег Вука Јеремића, човека који има план да направи квалитетно и свима доступно здравство, поштује сваког а од нас и зна колико вредимо. Хајде да изађемо у априлу и гласамо за нашег Вука и одлучимо да живимо боље. Ја верујем у Вука а не у Вучића", истакла је Кристина Филиповић.

Драган Станковић, пољопривредник из околине Шапца, изјавио је да је ова власт уништила мале и средње пољопривреднике, а штити тајкуне. "Нама нису потребни људи из белог света који ће куповати хиљаде пољопривредног земљишта. Зашто би они то радили када то можемо ми да радимо?"

"Нису нам потребни они који ће нам одузети радна места, уништавати фабрике и не треба нам 10.000 евра по радном месту већ држава да нам обезбеди да радимо. Милостиња нам није потребна. Против смо тога да странци купују нашу земљу, ми смо је наследили од наших дедова и прадедова и задужили је нашој деци које треба да очувају српско село, јер без српског села нема ни Србије", нагласио је Станковић који је подржао кандидатуру Вука Јеремића за председника Србије.