Покушај да се прекине скуп Вука Јеремића у Смедереву

4. фебруар 2017. | Смедерево

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић посетио је вечерас Смедерево, где га је у Центру за културу овог града дочекало више од 200 грађана. Током уводног излагања, Јеремић је више пута био прекидан од неколицине грађана из публике, али је већина присутних желела да се разговор настави и да чује одговоре на нека од кључних питања.

Покушај да се прекине скуп Вука Јеремића у Смедереву

Јеремић је дочекан аплаузом, на шта је рекао да овај аплауз није за њега, већ за све који су имали храбрости да се вечерас појаве, упркос томе што је најмање 10 људи испред зграде уписивало ко улази у зграду. "Ви сте вечерас дошли упркос свим притисцима", рекао је Јеремић.

Он је више пута замолио присутне да се међусобно не свађају и да не треба међусобно да се деле. Такође, Јеремић је неколико пута апеловао на толеранцију и стрпљење, јер ће бити времена да одговори на свако питање. "Сви сте ви овде моји. Ја на исти начин посматрам све грађане. И борим се за сваки глас".

Гост, који се представио као члан Српске радикалне странке, упитао је Јеремића да ли су се Саша Јанковић и он кандидовали како би Александар Вучић лакше победио, Јеремић је одговорио да "ако неко ко није из СНС искрено ради на томе да на изборима буде изабран Александар Вучић, онда је то ваш председник Војислав Шешељ".

Јеремић је затим наставио разговор са окупљеним грађанима, где је одговарајући на њихова питања како да се унапреди здравство, просвета и економија представио свој будући председнички програм.

Он је нагласио да Смедерево има све природне предиспозиције да буде окосница развоја целе земље, има врхунске стратешке ресурсе, налази се на коридорима VII и X, има Железару, баш као и вредне, радне и борбене људе, и сваки услов да постане један од најразвијенијих градова и крајева у Србији.

Покушај да се прекине скуп Вука Јеремића у Смедереву

"Смедерево је место где може да се изгради нова фабрика аутомобила као што је ФИАТ. Ако гледате највеће европске произвођаче аутомобила, попут Словачке која није имала производњу аутомобила, стратешки су бирана места као што је Смедерево", рекао је Јеремић.

Он је указао на проблем партијског запошљавања, које се посебно видело у ЕПС или Канцеларији за Косово и Метохију, што је разлог за дубоку забринутост како се води Србија.

"Мислим да питање партијског запошљавања није почело 2012. али је доживело свој врхунац у последњих неколико година. Једини начин на који се овде смањује незапосленост је одлазак младих из земље у великом броју и партијско запошљавање. Мислим да никада нисмо били у дубљој кризи него данас", истакао је Јеремић.

Одговарајући на питање ТВ Панчево око чланства Србије у НАТО, Јеремић је истакао да се залаже за војну неутралност, што је једна од најважнијих тачака његовог председничког програма.

Покушај да се прекине скуп Вука Јеремића у Смедереву

"За разлику од ове власти, којој је војна неутралност само слоган, а није је применила, када постанем председник као један од својих приоритета кандидујем израду нове војне доктрине и стратешких докумената који ће рефлектовати наше стратешко опредељење ка војној неутралности", истакао је Јеремић.

Пре скупа у Центру за културу, Јеремић је отворио канцеларију за контакт са грађанима у центру Смедерева.