Јеремић у Бору: Бор добро познаје тиранина Благоја Спасковског

10. март | Бор

Кандидат за председника Србије Вук Јеремић изјавио је вечерас у Бору да у Србији има много локалних тирана, који су преузели све и сада диктирају судбину људи, застрашују их, уцењују, трпају их у аутобусе и развозе их широм Србије да поздрављају вођу.

„У Бору имамо тиранина, који се зове господин Соса, господин Благоје Спасковски. Уверен сам да га познајете далеко боље него ја. То је човек који је преживео многе системе, променио многе партије, сваки пут умео да се постави тако да преживи и остане на власти. Ја данас у Бору обећавам и дајем  своју реч да ће држава коју ја будем водио тог човека ставити на своје место“, истакао је Јеремић.

„Ако суд одлучи да је то место иза решетака, биће иза решетака. Он у Србију коју ја будем водио неће бити на челу РТБ Бора, неће бити нико и ништа у овом граду“, поручио је Јеремић у обраћању Боранима у сали локалног биоскопа Звезда.

Јеремић је нагласио да је РТБ Бор важан и за овај град, али и за Србију и не сме се дозволити да пропадне, а нема ниједног разлога зашто би пропао. „Мислим да је последњих неколико година учињено све да се разгради и растури оно што су генерације градиле. Од 2012. године утростручен је финансијски губитак РТБ Бор, дневно се краде злато и бакар и за то нико није одговарао, јер су саучесници у томе из самог врха власти“, рекао је Јеремић.

Указујући да је РТБ Бор данас један од симбола економског, еколошког и моралног посрнућа Србије, Јеремић је навео да ће му као председнику Републике један од приоритета бити проналажење угледног стратешког партнера за ово предузеће, који ће омогућити да РТБ Бор добије нови живот.

Наглашавајући да је имао прилику да представља Србију у свету, као председник Генералне скупштине Уједињених нација и кандидат за генералног секретара светске организације, Јеремић је рекао да ће све контакте које има у свету искористити за решавање проблема са којима се суочавамо, укључујући и РТБ Бор.

„Морамо да приближимо власт народу, да не буде на неком Олимпу, недоступна људима. Морамо имати директан избор председника општине, посланика, како не бисмо имали партократију, него владавину народа. За то ћу се залагати“, нагласио је Јеремић.

Јеремић је рекао да у свом председничком програму има читав низ економских мера за побољшање живота људи и спречавање младих и образованих да оду из земље. Међу тим мерама су и оне да ће се посао добијати без партијске књижице као и темељна реформа образовног и здравственог система.