Јеремић у Сремској Митровици: Ова власт је обећала да ће признати Косово

11. март 2017. | Сремска Митровица

„Ова власт нам је села нам грбачу јер је обећала Западу да ће признати Косово", изјавио је председнички кандидат Вук Јеремић у Сремској Митровици.

„Мој став о Косову је свима више него познат, нисам га мењао. И да сам га променио, био бих први у избору за генералног секретара УН. Ова власт је у последњих пет година разградила све институције које су постојале у Покрајини, издала косовске Србе и учинила да Косово постане члан међународних организација. Ова власт даје Косово и Метохију у замену за зелено светло од Запада, како би могла да спроводи тиранију над сопственим народом“, рекао је Јеремић и поручио да ће се то променити на Ускрс.

Јеремић је упозорио да је ова држава почела да узима обрисе криминалне структуре.

„Имамо парадржавни криминал и, уколико им не будемо стали на пут, претворићемо се у криминалну државу", рекао је Јеремић и нагласио да „барони ове власти Андреј Вучић, Никола Петровић и Владимир Беба Поповић вуку Србију на дно".

„Кандидовао сам се да бих их зауставио. Немам чега да се плашим. Мене немају у фиоци. Ја сам им проблем. Зато могу да кажем име Андреја Вучића, Николе Петровића и Бебе Поповића. Не могу да ме уплаше, не могу да ме зауставе“, истакао је Јеремић на трибини у препуној сали сремскомитровачког позоришта „Добрица Милутиновић“.

„Био сам јуче у Бору где је локални газда и кабадахија извесни Соса. Овде је Балван. Данас, ако сте из Сремске Митровице, не можете ништа осим ако немате добар однос са Балваном. Тако није само у Митровици, већ у целом Срему, у Војводину, у целој Србији. Није балван сам - над балваном је балван“, рекао је Јеремић.

Јеремић је окупљенима поручио да својим комшијама и пријатељима пренесу да треба да изађу и гласају.

„Када будете сами иза паравана на гласању, ничим вас не могу уценити и тада је готово“, истакао је Јеремић и поручио да Александар Вучић неће имати више од 50 одсто у првом кругу.

„И тада ће почети да одлазе коалициони партнери, па прелетачи, па онда Томини, и на крају ће остати Андреј, Никола, Беба и он, а то није довољно да би се владало Србијом“, нагласио је Јеремић.

„Није проблем само Вучић; проблеми су и Соса, и Балван, и Вулин и доктор Неша Стефановић. Они одлазе у једном маху само ако изађете и убедите ваше комшије да не остану код куће. Кажите свима – останеш ли код куће, гласао си за Вулина. Мислим да ће сви изаћи“, истакао је Јеремић.

Он је напоменуо да је за данас била предвиђена и посета Руми, али да је због притисака и претњи које су упућиване људима посета отказана. „Не желим никога да доводим у тешку ситуацију“, рекао је Јеремић.

„Ми данас живимо у бандитској диктатури и тај страх којим оним владају, страх од губитка посла и физичког насртаја, морамо победити. Он се склања у једном дану“, поручио је Јеремић.

Он је оценио да су све претходне власти у Србији патиле од бољке партијског запошљавања, али да она данас има размере растуће епидемије.

„Најгори међу најгорима добијају посао са препоруком најгорих међу најгорима“, упозорио је Јеремић.

„Незапосленост и немогућност да се до посла дође без партијске везе и књижице један је од најважнијих разлога због чега млади и радно способни напуштају земљу“, закључио је Јеремић.