Велика народна коалиција

13.март 2017. | Београд

Покрет за преокрет (председник Јанко Веселиновић), посланичка група За спас Србије – Нова Србија (председник Санда Рашковић Ивић), Заједно за Шумадију (председник Верољуб Стевановић), Заједно за Србију (председник Небојша Зеленовић), Народни покрет Србије (председник Мирослав Алексић), Покрет за Крајину – Бошко Ничић, Удружење синдиката пензионера Србије, Коалиција Толеранција (Влашка народна странка, Странка Црногораца, Бошњачка грађанска странка, Толеранција Србије, ГГ За наш Темерин), Савез удружења Толеранција Србије (Центар за хуману политику, Грађанска алијанса и ПАП фонд за младе са посебним потребама), НУПС - Ново удружење пензионера Србије, Удружење акционара „Беко“, Акциони одбор протеста особа са инвалидитетом Србије, Асоцијација ФИБИ,  Коалиција Удружења избеглих у Србији, Група грађана „Нови људи“ – Топола, Групе грађана које имају одборничке групе у појединим општинама.

Заједничко саопштење за медије

ВНК: Вук Јеремић је најбољи кандидат за председника Србије

Велика народна коалиција која окупља преко двадесет чланица – политичких покрета, партија, синдиката, удружења и група грађана из свих крајева Србије, данас је у Београду одржала састанак на којем смо колективно донели одлуку да подржимо кандидатуру Вука Јеремића за председника Републике Србије. Сматрамо да је Вук Јеремић најбољи кандидат за ову изузетно важну државну функцију, ценећи његово импресивно политичко и дипломатско искуство које га сврстава у ранг најбољих европских и светских политичара млађе генерације. Србију може да предводи само човек врхунског образовања, разгранатих међународних контаката, који је истовремено кандидат народа, не само партија, који је и светски човек и патриота – Вук Јеремић све то јесте.

 Наша подршка Вуку Јеремићу усмерена је и ка спровођењу 70 конкретних мера његовог председничког програма које за циљ имају свеобухватне реформе наше државе, економије и друштва.

Чланице Велике народне коалиције се обавезују да ће пружити активну подршку у кампањи Вуку Јеремићу, а нарочито у мобилизацији бирача и ефикасној контроли избора у циљу спречавања свих видова манипулације и покушаја крађе резултата избора. Велика народна коалиција позива своје чланство и грађане Србије да дају свој глас на изборима за Вука Јеремића јер он штити интересе најширих слојева народа