Јеремић: Власт промовише агресију, бахатост и једноумље

13.март 2017. | Београд

„Вредности које се данас промовишу у Србији су агресија, самовоља, бахатост и једноумље. Сада олигарси владају Србијом", изјавио је вечерас у Београду председнички кандидат Вук Јеремић.

„Обећавам да у Србији више неће бити јахача апокалипсе који су одмах испод фараона. Фараон је Александар Вучић, а јахачи апокалипсе су Андреј Вучић, Беба Поповић и Никола Петровић“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да ти јахачи апокалипсе имају своје чауше свуда по Србији. Тако у Сремској Митровици о свему одлучује човек коме је надимак Балван и који има завршену основну школу. „Он је био локални пробисвет, а данас је апсолутно све у Сремској Митровици“, рекао је Јеремић.

„Губитак људског достојанства једна је од најтрагичнијих последица система вредности који је ова власт успоставила у Србији", указао је Јеремић.

Јеремић је упозорио и да се суочавамо са инфлацијом купљених диплома и преписаних доктората, због чега ће као председник предложити увођење закона о академској превари.

„Свако ко буде ухваћен у куповини дипломе или преписивању доктората, добиће трајну забрану запошљавања у јавном сектору", рекао је Јеремић. Он је ово изјавио у разговору са младима из Београда који су са високим просеком дипломирали медицину, стоматологију и архитектуру, а дуго су чекали на запослење. Међу њима је било много оних који и даље траже посао у струци.