Јеремић: СНС је кућа чудних душа

17. фебруар 2017. | Врбас

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић оценио је вечерас у Врбасу да би као неко ко се кандидује за председника Србије можда требало да се радује ономе што се дешава у "кући чудних душа која се зове Српска напредна странка", али да га то ипак не радује зато што у тој борби испливавају елементи најгорег у једном друштву.

Јеремић: СНС је кућа чудних душа

Коментаришући будућег председничког кандидата СНС-а Александра Вучића, Јеремић је истакао "да је Вучић издао Војислава Шешеља - човека који га је политички направио и Томислава Николића - човека који га је довео на власт". "Ако је издао Шешеља и Николића да ли можете да помислите да неће издати и вас", нагласио је Јеремић у разговору пред више од 200 грађана Врбаса.

Јеремић је поручио да је на предстојећим изборима најважније зауставити персонализацију власти и државе како она не би била зацементирана на период од наредних пет година, ако би Вучић био изабран за председника Србије.

"Нисам рекао ни једну једину ружну реч, нити упутио било какву отровну стрелу према било ком опозиционом кандидату до сада. То није случај и обрнуто, укључујући и Сашу Јанковића. Ја сам рекао и остајем при свом обећању - буде ли он у другом кругу председничких избора безрезервно ћу га подржати и нећу постављати за то било какве услове. Волео бих да важи и супротно. Из неког разлога нисам још чуо да је то случај. Али чак и да то не буде случај, ја при свом обећању остајем. Ја нисам Александар Вучић, ја испуњавам своја обећања", нагласио је Јеремић.

Он је рекао да би било добро да постоји један фронт против власти, и да нема подела, али да се плаши да се не налазимо у ситуацији у којој је то могуће.

"С обзиром на то да је тако, да немамо избор и да морамо да се супротставимо онима који нас воде у пропаст све дубље, решење је да максимално подигнемо излазност у првом кругу. Онај ко није спреман да гласа за мене, већ му се више допада Јанковић нека гласа за Јанковића само да не гласа за Вучића. Ово су избори народа, ово нису избори у којима ће кључну улогу играти политичке партије", истакао је Јеремић.

Јеремић: СНС је кућа чудних душа