Јеремић: Информер је главно службено гласило Александра Вучића

20. март 2017. | Београд

Председнички кандидат Вук Јеремић најавио је да ће због увреда и клевета тужити дневни лист „Информер” док је његов адвокат Владимир Гајић најавио да ће због истог разлога бити тужен и „Српски телеграф”.

„Информер је данас главно службено гласило режима Александра Вучића и најбоље показује његово право лице. Тај лист сеје мржњу и поделе, клевеће и блати све оне који нису спремни да искажу потпуну покорност великом вођи. Тај лист ставља на стуб срама све оне који имају храбрости да говоре о томе какво је заиста стање у Србији и тим клеветањем покушава да сакрије истину”, оценио је Јеремић.

„Ако желите да знате какву Србију овај режим жели - отворите и погледајте Информер. Ако желите да знате каква је културна, вредносна и свака друга матрица овог режима - погледајте Информер”, истакао је Јеремић у изјави испред зграде у којој се налази редакција овог листа.

Јеремић је истакао да се овом режиму мора стати на пут и да себи не смемо дозволити још пет година неистина, лажи, мржње и простаклука.

„Одлучио сам да после много времена ипак тужим овај лист за све лажи и бесрамне неистине које су о мени икада написали. И тужим га не само у своје име, већ и у име свих оних који се дневно у овом листу и многим другим листовима који су под директном контролом Александра Вучића провлаче кроз блато”, закључио је Јеремић.

Адвокат Владимир Гајић изјавио је да је Јеремић одлучио да тужи Информер после шест месеци континуиране и перманентне кампање, као и због бестијалних лажи и повреде угледа, части и достојанства. Гајић је најавио и тужбу против Српског телеграфа.

„Ми смо извукли само мали део свега онога што се у Информеру говори у протеклих шест месеци против Вука Јеремића и те насловне стране ће бити предмет тужбе: ’Вук носи кофере кеша’, ’Купује посланике у скупштини’, ’Тражи кеш од Сороша’, ’Вук Јеремић дао 300.000 евра Радуловићу и Јанковићу’, Вук Јеремић купио Обрадовића и Илића’, ’Јеремић умешан у убиство гардиста’, ’Јеремић тражио да се затрпа Топчидер’, ’Јеремић крије да су гардисте убили НАТО ловци на хашке главе’, ’Јеремић ради за исламисте Катаре који финансирају његову кандидатуру за генералног секретара Уједињених нација, ’Финансира га Ајсис’, ’Шурује са злочинцима’, 'Пљачка буџет града Шапца!”, рекао је Гајић.

Гајић је нагласио да се овде не ради о слободи штампе, већ да се ради о антиподу слободе штампе. „Сваки грађанин, па и Вук Јеремић, има право да тражи заштиту од оваквог модела наметнутог путем штампе као што су Информер, Српски телеграф или неке телевизије са националном фреквенцијом. Ми сматрамо да нису проблем ни Вучићевић, ни уредник Српског телеграфа, нити Жељко Митровић власник Пинка; проблем је у оном човеку који је прави главни уредник. Сви они могу да се назову по имену премијера, а то је Александар Вучић“, закључио је Гајић.

 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ПОРТАЛА (ФТП СЕРВЕРА) АГЕНЦИЈА: БЕТА,ФОНЕТ,ИНФОБИРО.