Наташа Јеремић: Вучић треба да се стиди

21. март 2017. | Београд

Наташа Јеремић, супруга председничког кандидата Вука Јеремића, изјавила је данас да премијер Србије треба да се стиди због саопштења потпредседника Главног одбора Српске напредне странке Миленка Јованова, који је рекао да она управља нарко-тржиштем у Србији и нагласила да не прихвата његово извињење.

„Александар Вучић се јутрос извинио грађанима Србије; говорио је о нормалној и пристојној Србији. Шта на то рећи? Ја, као грађанка Србије, не прихватам његово извињење и мислим да треба да се стиди зато што он стоји иза овог саопштења. У сваком случају, знао je шта ће писати у овом саопштењу. Ван сваке пристојности је што се оглашава и говори о пристојној и нормалној Србији”, истакла је Наташа Јеремић.

„Пошто сам принуђена да одговарам на ствари које се помињу у саопштењу да ја управљам целокупним нарко тржиштем, страшно је што ово изговарам, ја никада нисам била у контакту са било каквим наркотицима. Десет година нисам попила ни чашу вина и није тајна зашто. Десет година се боримо да добијемо бебу и он то зна. Александар Вучић то зна и страшно је што је допустио да овакво саопштење изађе у јавност”, оценила је Наташа Јеремић.

Наташа Јеремић је рекла да је страшно што је Вучић, после вишемесечних лажи о њеном супругу, почео да говори и о њој.

„Не знам шта могу да очекујем сутра, да ми можда подметну дрогу. Ја се заиста плашим. Први пут се у свом животу плашим, јер не знам шта од њих може да се очекује. Очигледно су спремни на све и то су показали овим саопштењем”, рекла је Наташа Јеремић.

„Питам се где је граница свега овога и стварно није важно ни да ли смо политички противници. Не треба сви да мислимо исто. Александар Вучић је рекао да треба сви да живимо у пристојној и нормалној Србији, али не живимо и за то је он крив”, навела је Наташа Јеремић.

Она је истакла да је ово саопштење уследило после шест месеци константног пласирања лажи о Вуку Јеремићу у медијима.

Наташа Јеремић је позвала своје колегинице новинарке да спрече да се било коме деси оно што се њој догодило.

„Ако будем одлучила да тужим некога, сигурно ће то бити Александар Вучић”, рекла је Наташа Јеремић, наводећи да ће се о тужби консултовати са адвокатом, али да ће највероватније тужити.

„Да ли ми имамо икаквих сумњи да Александар Вучић не контролише сваку реч која је написана и која одлази из њихових штабова? Он контролише сваку реч која иде у 90 одсто медија, у етар, а камоли оно што одлази из његовог изборног штаба или његове странке”, указала је Наташа Јеремић.

Наташу Јеремић су на конференцији за новинаре подржале њене колегинице. „Много ми значи подршка. Хвала вам што сте дошли. Знам под каквим притисцима радите и знам да вам није једноставно. Хвала вам свима што сте дошли, пре свега мојим колегама са РТС-а. Хвала вам на храбрости, хвала вам на подршци”, закључила је Наташа Јеремић.