Јеремић у Сомбору: Битка за нормалну и пристојну Србију

22. март 2017. | Сомбор

Приликом посете Западнобачком округу, председнички кандидат Вук Јеремић истакао је да ми, данас, у нашем јавном и медијском простору, бијемо битку са вулгарношћу, простаклуком и пропагандом.

„Ми се данас на овим изборима не боримо за гласове, ми се на овим изборима боримо за нормалну, пристојну и културну Србију, каква је она увек била, каква верујем може поново да буде и биће након ових избора“, рекао је Јеремић у Сомбору.

„Ово је крај са изузетно дугом културном, историјском, али и привредном традицијом. Ово је град Коњовића, ово је град са једним од најпознатијих театара у нашој земљи, који је и дан-данас и те како цењен, али ово је општина у којој умире култура. Ово је општина у којој је затворено 11 сеоских библиотека“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да не зна шта о чињеници да се у Сомбору гаси култура имају да кажу они који се усуђују да снимају спотове у библиотекама и који у библиотеке улазе само да би снимали спотове.

Јеремић је посетио удружење жена етно куће „Мајчино срце“, у селу Лалић, након чега је разговарао са мештанима Раткова, а посету је завршио разговором са грађанима Сомбора, у шетњи кроз центар града.