Јеремић: Исправити неправду према ратним ветеранима

28. март 2017. | Београд

Председнички кандидат Вук Јеремић разговарао је данас са представницима Покрета ветерана Србије. Јеремић је нагласио да је популација ветерана и ратних војних инвалида у нормалним земљама на сваки начин повлашћена и да тако мора бити и у Србији.

„Као председник снажно ћу се залагати да се неправда тих људи, који су крварили под нашом заставом, исправи. Зато ћу имати посебног саветника за питање ветерана“, истакао је Јеремић.

„Један од мојих првих потеза као председника ће бити иницирање закона који ће системски решити питања бораца, ветерана и ратних војних инвалида. Питање односа према њима је питање односа у једном друштву. Као председнику и врховном команданту војске то ће ми свакако бити приоритет“, рекао је Јеремић.

Председник Покрета ветерана Србије Жељко Васиљевић позвао је ветеране, ратне војне инвалиде и чланове породица палих бораца да гласају за Јеремића на председничким изборима 2. априла. Он је рекао да је почаствован што је Јеремић саслушао проблеме ове популације и исказао изразито разумевање за однос који држава и друштво имају према њима.

„Као човек који је обишао свет и познаје ситуацију у целом свету и зна какав је однос срећних држава према својим ветеранима, ратним војним инвалидима и члановима породица палих бораца данас смо се договорили да се таква правила и таква пракса примени и у Србији“, истакао је Васиљевић.

„Сигурни да ће Вук Јеремић испунити своја обећања, позивамо све ветеране, ратне војне инвалиде и чланове породица палих бораца да 2. априла изађу на изборе, заокруже број два јер то је сигурна победа и сигуран бољи живот свих ветерана, ратних војних инвалида и чланова породица палих бораца“, закључио је Васиљевић.

 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ПОРТАЛА (ФТП СЕРВЕРА) АГЕНЦИЈА: БЕТА, ФОНЕТ, ИНФОБИРО.