Подаци изборног штаба Вука Јеремића: Одзив до 9 часова 6,56 одсто

02. април 2017. | Београд

Никола Јовановић, портпарол Тима Вука Јеремића, изјавио је данас да је према подацима Јеремићевог изборног штампа до 9 часова на председничким изборима гласало 6,56 одсто бирача, што је већи одзив него на парламентарним изборима 2014. и 2016. године.

„Важно је да се излазност настави овим темпом и позивамо бираче да изађу на биралишта“, поручио је Јовановић.

Јовановић је указао да су уочене и неправилности на бирачким местима, било је случајева незапечаћених кутија, гласања без личне карте и фотографисања испуњених гласачких листића и њихово дељење на друштвеним мрежама, што је у супротности са законом.

Јовановић је рекао да на бирачком месту 74, у београдској општини Палилула, председник бирачког одбора није хтео да се легитимише и унапред је члановима одбора најавио да неће добити записнике. Јовановић је навео и да је на бирачком месту 11, у општини Сента, особа која није уписана у списак на том бирачком месту је попунила контролни листић и убацила га у кутију, што је такође недопустиво.

„Уколико се ове неправилности наставе то може утицати на регуларност изборном процеса. Надамо се да то тога неће доћи. Позивамо државне органе да реагују, спрече и отклоне овакве неправилности“, истакао је Јовановић.

„Најбољи одговор у овој фази на све нерегуларности је масовна излазност и још једном позивам грађане да искористе своје бирачко право“, нагласио је Јовановић.