Подаци изборног штаба Вука Јеремића: Одзив до 13 часова 25,11 одсто

02. април 2017. | Београд

Никола Јовановић, портпарол Тима Вука Јеремића, изјавио је данас да је према подацима Јеремићевог изборног штаба до 13 часова на председничким изборима гласало је 25,11 одсто бирача, што је и даље тренд који надмашује одзив на парламентарним изборима 2014. и 2016. године.

Јовановић је нагласио да ће, уколико се овај тренд настави, број бирача који ће гласати надмашити процене које су агенције за истраживање јавног мнења представиле пре избора.

Јовановић је указао на неправилности, наводећи да су у Ваљеву у близини бирачких места примећене особе у аутомобилима, који исплаћују одређене своте новца бирачима. Такође, истакао је Јовановић, у Пожаревцу је испред основне школе Вук Караџић прећено бирачима, па чак и члановима бирачких одбора.

„Приметили смо и неочекивано висок број пријава за гласање ван бирачког места где се комисија, углавном састоји од контролора Српске напредне странке. Тада се гласачки листићи износе ван бирачког места, што отвара бројне могућности за манипулацију“, рекао је Јовановић.

„До сада највећи број пријава долази са Косова и Метохије где је готово свим бирачима који раде у јавним предузећима или државним институцијама прећено и уцењивани су да гласају за Александра Вучића“, истакао је Јовановић.

Јовановић је поручио да је најбољи одговор грађана на ове махинације и нерегуларности висока излазност.