Никола Јовановић: Одзив до 19 часова 50,68 одсто

02. април 2017. | Београд

Никола Јовановић, портпарол Тима Вука Јеремића, изјавио је да је према подацима Јеремићевог изборног штаба до 19 часова гласало 50,68 одсто бирача уписаних у бирачки списак, а процена је да ће до 20 сати гласати око 57 одсто уписаних бирача.

Јовановић је указао и на бројне неправилности на бирачким местима, посебно на територији Косова и Метохије.

Као да није довољно што је цела кампања протекла у медијском мраку, негативној кампањи и медијском личну нашег кандидата, није довољна била злоупотребе полиције, пореске полиције, премијерске фотеље, па је и данашњи дан обележен бројним неправилностима, истакао је Јовановић.

Јовановић је рекао да је градоначелник Пожаревца лично обилазио бирачка места, претио одборима и директно утицао на бираче, док се Канцеларија за Косово и Метохију на територији јужне српске покрајине понашала као страначки орган.

Захвални смо грађанима Србије који су искористили своје право, грађанима који су упркос кампањи и застрашивањима гласали за Јеремића и надамо се добром резултату, нагласио је Јовановић.

Јовановић је најавио да ће мрежа посматрача коју је формирао Јеремићев изборни штаб имати независно бројање гласове, реалне и праве резултате и да неће дозволити изборну крађу.