Јеремић: Настављам борбу за достојанственију и праведнију Србију

02. април | Београд

Председнички кандидат Вук Јеремић захвалио је вечерас бирачима који су упркос свим притисцима гласали за њега на председничким изборима и најавио да наставља борбу за достојанственију и праведнију Србију и успостављање демократског поретка који је претпоставка напретка у друштву.

„Србија данас дефинитивно није демократска земља, ми не живимо у демократском друштву, немамо демократску власт, а мислим да ћемо ускоро добити председника који ће на дужност ступити правно-формално на легалан начин, али према мом мишљењу, имајући у виду све оно што је иза нас, не и на легитиман начин“, оценио је Јеремић.

„Мислим да месеци који су иза нас неће остати записани златним словима у историји српске демократије. На крају смо једног изборног процеса и кампање која се одвијала у условима који се не могу назвати регуларним“, истакао је Јеремић.

„Имали смо недеље и месеце медијског мрака када је реч о опозиционим кандидатима, имали незабележен степен агресије и блаћења опозиционих кандидата, већина је била усмерена на кампању на чијем сам челу био ја, на мене лично, на моју породицу, сараднике и људе који су се одважили да стану уз мене на овим изборима“, рекао је Јеремић уз оцену да су изборни дан обележиле бројне нерегуларности.

Јеремић је рекао да се на основу резултата његовог изборног штаба са сигурношћу може рећи да не улази  у други круг, а да је према проценама добио поверење између 200.000 и 250.000 грађана.

„На првом месту желим да се захвалим њима, који су се упркос свим притисцима и блаћењу мене, моје породице и идеја које сам на овим изборима заступао, одважили да за мене гласају. Захвалан сам и свим другим грађанима Србије који су гласали за било ког другог кандидата на овим изборима, милом или силом“, рекао је Јеремић.

Јеремић је захвалио свим грађанима Србије, својој породици на подршци коју је имао, најближим сарадницима, лидерима свих странака, група грађана и покрета који су га подржали на овим изборима.

„Желим да се захвалим и хиљадама активиста и волонтера који су заиста изгарали у претходним месецима и показали несебично залагање и спремност да се одупру свим притисцима и уценама, неки од њих добијали су и батине“, истакао је Јеремић.

„Неизмерно сам им захвалан на томе што смо нашим заједничким напорима широм Србије посејали семе из кога верујем да ће израсти стабло отпора – отпора лажима, неправди, недемократској владавини и поретку који је данас на моју велику жалост у Србији успостављен“, рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да ће будући председник Србије, а то је кандидат режима, у њему имати најжешћег политичког противника и некога ко са њим у данима , недељама, месецима и годинама које долазе са њим неће правити политичке, или било какве друге компромисе.

„Поносан сам на резултат који смо остварили упркос свим притисцима, медијској сатанизацији и неравноправности, али историја ове земље и овог народа је историја борбе за слободу и достојанство и намеравам да свим својим срцем и оним чиме располажем – знањем, контактима и вољом у тој борби истрајем“, поручио је Јеремић.

Јеремић је указао да су пред нама дани који неће бити лаки за целу земљу, али је било и тежих тренутака у нашој историји.

„Настављамо колико већ од сутра са нашом борбом за праведнију и достојанственију Србију у борби који смо водили до данас и коју настављамо да водимо“, истакао је Јеремић.

Јеремић је истакао да намерава да остане овде и буде изузетно ангажован у политичком животу.

„О конкретном формату мог политичког ангажовања разговараћемо након коначних резултата избора“, рекао је Јеремић. „Мој главни приоритет су промене које Србија заслужује“, истакао је Јеремић.

Упитан шта му о српском друштву показује податак да је према прелиминарним резултатима више гласова од њега освојио Лука Максимовић (Љубиша Прелетачевић Бели), Јеремић је истакао да је појава Белог озбиљан показатељ у каквом се стању налази друштво и какво је расположење грађана према политичкој класи.

„То је још један алармантан показатељ тога да ствари у Србији не иду у добром правцу. Честитам Максимовићу на добром резултату и ванредном успеху. Мислим да је тај резултат добар не само за њега лично, већ и важна порука за државу и друштво“, рекао је Јеремић.