Јовановић за Бету: Вучић ћути о слабој економији, а напада твитераше

Србија има дупло слабији економски раст од просека држава југоисточне Европе и најнижу минималну цену рада за своје грађане, али о томе не говори председник Србије Александар Вучић, изјавио је програмски директор ЦИРСД-а Никола Јовановић.
 
Он је рекао да се Вучић у свом синоћњем телевизијском обраћању грађанима "бавио свачим, осим својим и резултатима сопствене Владе".
 
"Грађани су остали ускраћени на питања, коју су најважнија: Зашто у овој години Србија има дупло слабији економских раст од просека држава југоисточне Европе? Зашто је минимална цена рада нижа у Србији него у свим другим земљама окружења? Зашто је у дијалогу са Приштином предао све, а није добио ништа", запитао је Јовановић.
 
Он је додао и да у Београду константно опада економска активност и број запослених у индустрији, а расту рачуни за грађане, али да ни о томе Вучић није говорио.
 
"Господин Александар Вучић се, уместо да најави конкретне мере за опоравак привреде и смањење сиромаштва, поново бавио опозицијом и грађанима који га критикују на друштвеним мрежама, на увредљив, обмањујући и недостојан начин", нагласио је Јовановић, који је близак сарадник Вука Јеремића.
 
Јовановић је позвао Вучића да као председник "достојанствено обавља своју функцију" и да "уместо непрекидне таблоидне пропаганде почне да се бави квалитетом живота грађана Србије".
 
"Он треба да врати нормалност у политички и јавни живот тиме што ће престати да се, у емисијама у којима је поново сам себи једини саговорник, обрушава на неистомишљенике и слободне људе", казао је Никола Јовановић.