Јеремић: Позивам Вучића на ТВ дуел

7. март 2017. | Београд

„Александар Вучић је у јучерашњем вишесатном монологу на националној телевизији изнео низ неистина. Ако је заиста храбар и нема шта да крије, као што тврди, позивам га на телевизијски дуел да ми у лице каже шта има и постави питања на која ће добити одговор“, изјавио је Вук Јеремић поводом интервјуа премијера Александра Вучића на Телевизији Пинк.

„Том приликом и он ће бити принуђен да одговори на питања која му се данас не постављању - зашто злоупотребљава функцију премијера и користи државне ресурсе у сврху кампање. То исто важи и за његове министре и за многе друге државне функционере“, истакао је Јеремић.

Јеремић је указао да је Вучић у протеклих пет година дао море обећања које није испунио и да су то питања која намерава да му постави.

„Као резултат његове петогодишње владавине данас се у Србији лоше живи. Просечна плата је нижа него 2012. године, а трошкови живота су већи. То су ствари о којима треба да разговарамо у овој кампањи, али не тако што се неко дере на новинаре и злоупотребљава своју функцију“, рекао је Јеремић. Он је нагласио да нас неколико недеља дели од дана када на наплату долазе лажна обећањa ове власти.