Јовановић: Вучићева и Ђурићева Србија до Косова!

12. март 2017. | Београд

Још један Вучићев прелетач, бивши Отпораш Марко Ђурић, иако већ пет година води погубну политику према Косову и Метохији, за катастрофалну ситуацију на Косову криви Вука Јеремића. Народ Србије добро памти да су Слободан Милошевић и тадашњи министар у Влади Александар Вучић повукли српску војску и полицију са Косова и предали га Албанцима, а не Вук Јеремић. Вучић је данас опет на челу Владе Србије са задатком да доврши предају Косова започету 1999. године.

Нашој јавности су доступне Викиликс депеше о разговорима Небојше Стефановића са представницима америчке ЦИА-е из новембра 2008. године, у којима је обећавао да ће напредњаци да „реше питање Косова у наредних пет година“. Од тада до данас је неспособна СНС власт напорно радила на фактичком признању Косова и у периоду 2012-2017. добровољно и бесплатно на Косову укинула српске општине, српску полицију, српске судове и тужилаштва, српску цивилну заштиту, српски телеком, српске личне карте и регистарске таблице, српски позивни број, српску електромрежу, а на путу је и стварање "косовске војске" уз благослов СНС посланика у косовском парламенту.

Док је Вук Јеремић водио бригу о Косову, оно није било члан ни једне међународне организације, а Србија је истовремено добила статус кандидата за ЕУ. Данас је Косово, захваљујући СНС политици, члан Међународног олимпијског комитета, ФИФА, УЕФА и других организација, па ћемо због тога ускоро у Београду бити присиљени да слушамо химну тзв. Републике Косово.

Вучић се до јуче са Николићем и Шешељем борио за Велику Србију на границама Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица, а данас је, изгледа, са Марком Ђурићем најжешћи поборник Србије на граници Брњак-Јариње-Мердаре-Мутивода-Бела Земља-Мучибаба. Зато никог није ни зачудило што се пре десетак дана Вучић сликао загрљен с Курцом, испред карте Србије без Косова.

 

Никола Јовановић,

Портпарол тима Вука Јеремића

12. март 2017. у Београду