Заједнички циљеви УСПС и Вука Јеремића

21 март 2017. | Београд

Србији треба боља власт и владавина права

Удружење синдиката пензионера Србије и кандидат за председника Републике  Вук Јеремић сагласили су ставове у вези са актуелним стањем у земљи уочи избора који ће се одржати 2. априла 2017.

У времену све тежих економских прилика у земљи, док актуелна власт енормно задужује државу, а социјалне прилике су горе него икада, када се од рада не може живети и када млади школовани стручњаци листом одлазе у иностранство, када се распала средња класа, а све је већи број сиромашних и гладних, неопходна нам је боља и одговорнија власт и њена стриктна подела на законодавну, извршну и судску. Потребно је јачање државних институција, успостављање владавине права и омогућавање медијских слобода, као и поништавање свих закона усвојених у Народној скупштини Србије којима се врши дискриминација пензионера и старих особа. Ово су основни циљеви око којих постоји потпуна сагласност Удружења синдиката пензионера Србије и Вука Јеремића.

Удружење синдиката пензионера Србије поздрвља спремност Вука Јеремића да се бори за укидање закона о смањењу пензија из 2014. године али и за бољи статус пензионера уопште.

 

Београд,

21.03.2017.