ВЛАСТ РАДИ ПО НАЛОГУ ЦЕНТАРА МОЋИ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

23. март 2017. | Београд

Најава: Разговор са грађанима - Кулпин, Бачки Петровац

У ситуацији када 60.000 радно способних људи одлази из земље сваке године и када радници одузимају себи живот због немаштине, режим је одлучио да омогући подстицаје за мигранте како би они остали у Србији, овде покренули бизнис или преузели неко пољопривредно газдинство.

То је само још један у низу доказа да ова власт не ради у интересу свог народа, већ по налогу центара моћи из иностранства који виде Србију као колонију и прихватни центар за мигранте са Блиског истока. Ради се о јасном наставку политике предавања домаћих ресурса и давања неразумних концесија странцима.

Грађани Србије, земље у којој је једно време сваки десети становник био избеглица, саосећају се судбинама тих људи, али имају право да знају шта се са њима намерава. Позивамо режим да саопшти колико се миграната налази у Србији тренутно и колико њих се очекује да ће у наредном периоду још доћи. Тражимо од режима да објасни зашто је прихватио систем квота за мигранте, када га ни Европска унија није прихватила? Тражимо такође да Александар Вучић обелодани садржај договора са Ангелом Меркел о плановима за насељавање миграната у Србију.

Позивамо овим путем грађане да 2. априла кажу НЕ оваквој неразумној и неодговорној државној политици.

 

Никола Јовановић,

Портпарол тима Вука Јеремића

23.03.2017.

Београд